Werkstraf geëist voor diefstal uit hotel

25 sep 2017 - 14:05
Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Het Openbaar Ministerie verwijt een vrouw (49) uit Harkema dat ze als medewerkster in een hotel in Oudega (Sm.) meerdere keren geld uit de kassa gestolen heeft. Ze is in 2014 aangehouden. Ze werkte negen jaar in dit hotel en werd er in 2014 van beschuldigd dat ze een armband van de bazin had gestolen. Het sieraad werd in de tas van de medewerkster gevonden. Volgens haar was dat per ongeluk gebeurd. De hotelbaas bekeek camerabeelden omdat hij al langer kasverschillen had. Op beeld was te zien dat ze een paar keer geld uit de la haalde. De werkgever deed aangifte en de vrouw werd ontslagen.
Volgens de vrouw haalde ze het geld uit de kassa om zichzelf en collega's het loon uit te betalen. Dat werd vaker contant gedaan. De betalingen werden wel eens opgeschoven en daarom reserveerde ze alvast het loon. Volgens de rechter was dat niet haar taak.

Voor diefstal van de armband moet de vrouw vrijgesproken worden vindt de officier vanwege te weinig bewijs. Het gestolen geld, ruim 18.000 euro, moet worden terugbetaald. Er is 120 uren werkstraf geëist. Over twee weken volgt de uitspraak.

(Advertentie)
(Advertentie)