UNIS Flyers grijpt opnieuw naast Ron Bertelingschaal

24 sep 2017 - 22:11
Marco Postma fan UNIS Flyers - Foto: Martin de Jong

UNIS Flyers heeft opnieuw misgegrepen bij de strijd om de Ron Bertelingschaal. De ijshockeyers uit Heerenveen verloren zondagavond in Geleen na penalty shots van de Laco Eaters. Na de reguliere tijd was het 3-3, na de periodestanden 2-0, 0-2 en 1-1. Het verlies is zuur voor de Flyers, die ondanks meerdere pogingen de Ron Bertelingschaal nog nooit wonnen.

De ploeg van trainer Mike Nason had een moeilijke start en kwam na 17 minuten op achterstand. Krzak schoot raak vanaf de blauwe lijn en even later maakte Geysbreghs de 2-0. In de tweede periode trokken Adam Bezak en Marco Postma de stand weer gelijk voor de Flyers: 2-2. De Laco Eaters kwamen in de derde periode weer op voorsprong door een goal van Willems. De wedstrijd leek gespeeld, maar Yan Turcotte maakte met nog 13 seconden op de klok de gelijkmaker: 3-3. Er werd daarna in de overtime niet meer gescoord, waardoor penalty shots de beslissing moesten brengen. De Laco Eaters deden dat beter: 3-2.

De Ron Bertelingschaal is de wedstrijd tussen de nationaal kampioen en de bekerwinnaar. Omdat de Flyers beide titels pakten vorig seizoen, mocht de verliezend bekerfinalist, de Laco Eaters uit Geleen, meestrijden om de eerste prijs van het seizoen.

(advertinsje)
(advertinsje)