SC Heerenveen zet Willem II aan de kant

23 sep 2017 - 20:31

Sportclub Heerenveen heeft zijn ongeslagen status van dit seizoen in de eredivisie behouden. Op bezoek bij Willem II in Tilburg won de ploeg van trainer Jurgen Streppel zaterdagavond met 2-1. De doelpunten kwamen op naam van Stijn Schaars en Yuki Kobayashi. Het is al de vierde winst op een rij voor de Heerenveners.

Heerenveen leek meteen de leiding in het duel te pakken na een vroege goal van Reza Ghoochannejhad. De goal van de aanvaller werd echter afgekeurd omdat hij een overtreding had gemaakt. De Heerenveners waren beter, maar uit het niets maakte Willem II daarna wel een doelpunt. Elmo Lieftink schoof een voorzet van Freek Heerkens binnen bij de tweede paal: 1-0. Heerenveen bleef de dominerende partij en dat betaalde zich in de laatste minuut van de eerste helft uit in de verdiende gelijkmaker. Stijn Schaars schoot een vrije trap binnen: 1-1.

In de tweede helft kregen de Heerenveners direct een goede kans. Denzel Dumfries gaf voor op Reza, maar zijn kopbal ging er niet in. Yuki Kobayashi zorgde met een afstandsschot toch voor de verdiende 2-1 voorsprong voor Heerenveen. De bezoekers bleven aanmoedigen, maar er werd niet meer gescoord.

Bovenaan in de stand

Door de overwinning heeft SC Heerenveen nu 14 punten uit zes duels en staat (voor eventjes) op de eerste plaats in de eredivisie. Door het verrassende verlies van Feyenoord tegen NAC Breda, staat Heerenveen in ieder geval tot zondagmiddag eerste in de stand.

(advertinsje)
(advertinsje)