SC Cambuur pakt punt bij MVV Maastricht

22 sep 2017 - 22:10

Sportclub Cambuur heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de zware uitwedstrijd bij MVV Maastricht. Het werd 1-1 voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen. Het doelpunt kwam op naam van invaller Martijn Barto.

Cambuur, de nummer elf van de Jupiler League, begon fel tegen MVV, de nummer twee. Toch was het MVV dat na een kwartier spelen de eerste kans van de wedstrijd kreeg, maar keeper Jesse Bertrams wist een doelpunt te voorkomen. Na 25 minuten was het wél raak voor MVV, na een kopbal van Jonathan Okito: 1-0. Cambuur bleef daarna een grotere achterstand bespaard, want Bertrams bleef in een een-op-een situatie overeind. In de slotfase van de eerste helft kreeg Karim Rossi een enorme mogelijkheid op de 1-1, maar zijn stift ging net over. Daarna zochten beide ploegen met een 1-0 voorsprong voor MVV de kleedkamers op.

Invaller Barto

Beide teams begonnen met dezelfde elf spelers aan de tweede helft, maar halverwege wisselde Dijkhuizen twee keer. Barto kwam erin voor Justin Mathieu en Jordy van Deelen verving Sai van Wermeskerken. Die wissels pakten goed uit. Rossi stuurde Barto weg en die schoot knap de 1-1 binnen. Even later kreeg Kevin van Kippersluis een goede kans op de 2-1, maar zijn kopbal belandde op de lat.

Rode kaart

MVV-speler Steven Pereira kreeg tien minuten voor het einde zijn tweede gele kaart, waardoor de Limburgers met tien man verder moesten. Cambuur kon het veldoverwicht niet omzetten in een tweede doelpunt, waardoor het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Trefwoorden: 
SC Cambuur MVV voetbal
(advertinsje)
(advertinsje)