Jelle Zoetendal voorgesteld als lijsttrekker PvdA Heerenveen

22 sep 2017 - 15:39
Jelle Zoetendal, PvdA gemeente Hearrenfean - Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Ook al zijn de raadsverkiezingen pas over zeven maanden, het bestuur van de PvdA in Heerenveen heeft zijn kandidaat-lijsttrekker al bekendgemaakt. Dat wordt de 40-jarige Jelle Zoetendal. Hij volgt Coby van der Laan op, die vier jaar geleden lijsttrekker werd. Zoetendal was toen nog de nummer twee op de lijst. Tweede op de huidige lijst is Wanda Ottens, die nu nog Statenlid is voor de PvdA.

Het bestuur van de partij zegt te kiezen voor kwaliteit, verjonging en vernieuwing. Dat is ook mogelijk omdat een deel van de raadsfractie wil stoppen. Zo hebben wethouder Coby van der Laan en fractievoorzitter Roelof Offringa al vroeg aangegeven dat zij niet meer beschikbaar zijn voor een volgende periode. De leden van de PvdA-afdeling Heerenveen moeten op 31 oktober 2017 hun oordeel vellen over de kandidatenlijst.

Jelle Zoetendal (1976) werd in 2014 wethouder. Daarvoor zat hij sinds 2006 in de gemeenteraad. In 2010 werd hij fractievoorzitter. In die tijd werkte hij bij de Grontmij, een Europees advies- en ingenieursbureau dat zich bezighoudt met energie, infrastructuur, duurzame gebouwen en water.

(advertinsje)
(advertinsje)