Cliënten van Fier veel vaker slachtoffer van sexting

21 sep 2017 - 22:33

Zo'n 43% van de cliënten van Fier heeft negatieve ervaringen met sexting: het doorsturen van seksueel getinte foto's of video's. Dat blijkt uit een onderzoek dat Fier afgelopen zomer onder haar cliënten hield. De cijfers wijken enorm af van de landelijke cijfers over sexting. Zo verstuurt landelijk gemiddeld 13% van de meisjes wel eens een naaktfoto of -filmpje. Terwijl van de Fier cliënten 54% dat gedaan heeft. Verder is er landelijk bij één procent van de meisjes wel eens zo'n foto of filmpje doorgestuurd, terwijl dat bij Fier bij 27% is gebeurd.

Geen verrassing

Fier is een landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties en biedt hulp bij de gevolgen van geweld. Fier zit op vier locaties, waarvan de hoofdlocatie zich in Leeuwarden bevindt. Volgens onderzoeker Floortje Kunseler van Fier is het niet verrassend dat het percentage bij hun cliënten hoger ligt dan bij het landelijk gemiddelde, omdat Fier te maken heeft met een hele kwetsbare groep mensen. "Deze meiden en jonge vrouwen hebben vaak traumatische ervaringen meegemaakt en kampen met een laag zelfbeeld. Hierdoor hebben ze minder goed geleerd waar hun grenzen liggen of gaan ze daar eerder overheen, vinden ze zichzelf niet de moeite waard en laten zich eerder in met 'foute' jongens voor aandacht of liefde." Voor een kwart van de meisjes en jonge dames die bij Fier behandeld worden, liep de sextingsituatie zo uit de hand dat dat de reden was dat ze bij Fier terecht kwamen.

Fier is 6 september begonnen met een campagne om jongeren bewust te maken van de gevolgen van sexting. Meer informatie hierover op www.houhetlekkervoorjezelf.nl

Trefwoorden: 
sexting Fier Leeuwarden
(Advertentie)
(Advertentie)