Anema: "Bergsma kan drie seconden sneller op de vijf km"

21 sep 2017 - 19:17

Jorrit Bergsma kan dit seizoen drie seconden van zijn PR op de vijf kilometer afhalen. Dat zei Jillert Anema donderdag bij de teampresentatie voor dit seizoen. In februari zijn de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Daar verdedigt Bergsma zijn titel op de tien kilometer.

De vraag aan trainer Anema is of Bergsma nu al beter is en zo ja, hoeveel beter? Het antwoord daarop is kort: "Hij is beter. Punt." Volgens Bergsma staat het er goed voor. "Ik schaats wel eens een tijdrit en de tijd ziet er goed uit."

Clafis opent seizoen met speeddating

De meeste commerciële ploegen openen het seizoen met een persconferentie, maar team Clafis deed dat dit seizoen met speeddaten. Alle journalisten kregen zo vijf minuten de tijd om met een schaatser te praten. Dit gebeurde in restaurant Het Ambacht in Heerenveen.

Friezen in Team Clafis

De ploeg van trainer Jillert Anema bestaat uit vijf Friezen. Bij de mannen zijn dat Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Bob de Vries en Marwin Talsma uit Sneek. Talsma is nieuw bij het team. Hij is negentien jaar en werd vorig jaar Nederlands Kampioen op de 3.000 en 5.000 meter bij de junioren. Bij de vrouwen gaat het om Carien Kleibeuker. Arjan Stroetinga richt zich met name op plaatsing voor de massa-start voor de Spelen.

(Advertentie)
(Advertentie)