SC Heerenveen bekert verder na zege in Rotterdam

20 sep 2017 - 21:45

Sportclub Heerenveen heeft woensdagavond in de eerste ronde KNVB beker met 2-1 gewonnen van Excelsior. De ploeg van trainer Jurgen Streppel was in het Donge & De Roo Stadion, net als het afgelopen weekeinde, te sterk voor de Rotterdammers. Al in de 8e minuut kwam Heerenveen door een geweldige treffer van Arber Zeneli op voorsprong. Met een kwartier op de klok stonden de Feansters al met 0-2 voor. Weer was het Zeneli die de bal achter keeper Kristinsson schoot. Met die twee vroege goals in de zak ging Heerenveen rusten. Excelsior was in de eerst helft eigenlijk nooit dicht bij een goal.

Twee strafschoppen

Na rust leek het in de 63e minuut toch nog een moeilijke pot te worden voor SC Heerenveen. Na een handsbal van Dumfries kreeg Excelsior een penalty, maar El Azzouzi 'telefoneerde' de bal in de linkerhoek, waar keeper Van der Steen al klaarstond. Nog geen tien minuten later lag de bal nogmaals op de stip. Toen schoot Van Duinen de penalty voor Excelsior wel binnen. Met de aansluitingstreffer werd het in de slotfase nog erg spannend. Excelsior kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar na tien minuten blessuretijd bleef de overwinning in handen van de Feansters.

Opstelling SC Heerenveen: Van der Steen, Dumfries, Hoegh, Naess, Woudenberg, Odegaard, Kobayashi, Thorsby, Rojas, Veerman, Zeneli.

(Advertentie)
(Advertentie)