Omrop Fryslân staat stil bij Wereld Alzheimer Dag

21 sep 2017 - 06:00

Meer dan 10.000 Friezen hebben last van dementie. Een proces dat onomkeerbaar is. Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en ook Omrop Fryslân staat daar bij stil. De hele dag zijn er op radio en televisie verhalen en portretten van mensen die zelf aan dementie lijden. Ook praten wij met hun naasten over de impact van de ziekte en met mensen die er vanwege hun werk mee te maken hebben. Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân vindt het heel belangrijk dat er aandacht aan de ziekte wordt gegeven. "Veel mensen krijgen te maken met Alzheimer of een andere vorm van dementie. Niet alleen de mensen die het zelf krijgen, maar ook hun omgeving."

Ook Omrop Fryslân kreeg ermee te maken toen collega Dirk Baron twee jaar geleden op zijn 35e werd getroffen door Alzheimer. Onlangs moest hij afscheid nemen, omdat hij door de ziekte geen redactiewerk meer kon doen. "Belangrijke vragen komen dan op", vertelt Bakker. "Hoe ga je daarmee om, wat kun je doen en hoe is de stand van zaken wat onderzoek betreft? Daarom is aandacht voor de ziekte in de media belangrijk."

In Fryslân Hjoed wordt donderdag een mini-documentaire uitgezonden. Aan presentator Raynaud Ritsma vertelt hij zijn indrukwekkende verhaal. Hij doet dat samen met zijn vrouw Dieke, met wie hij twee jonge kinderen heeft.

Meer informatie over onze programmering op Wereld Alzheimer Dag is te vinden op omropfryslan.nl/aksje.

(advertinsje)
(advertinsje)