Waaksma blij met behoud vervoer, onzeker over de toekomst

19 sep 2017 - 22:22

Eigenaar Rienk Waaksma van Taxi Waaksma gaat uit van de goede bedoelingen van de gemeenten, maar hij heeft er weinig vertrouwen in dat het goed komt. "In het verleden zijn zulke beloften wel vaker omzeild. Dat is een heikel punt", zegt Waaksma. Zijn bedrijf is door de nieuwe aanbesteding een deel van de ritten kwijtgeraakt. Hij moet 30 tot 35 chauffeurs ontslaan. Andere taxibedrijven die het vervoer overnemen, moeten zijn chauffeurs in dienst nemen. Dat is officieel vastgelegd. De betrokken gemeenten hebben beloofd dat ze daarop toe zullen zien, maar Waaksma moet dat nog zien.

Taxi Waaksma in Kootstertille doet tot nu toe leerlingen- en doelgroepenvervoer. Dus mensen naar het ziekenhuis of de familie rijden. Het doelgroepenvervoer valt in de nieuwe aanbesteding weg en het leerlingenvervoer is minder dan nu. Dat betekent een stuk minder omzet en een onzekere toekomst voor een groot aantal chauffeurs van Waaksma.

De aanbesteding gaat over de ritten in de gemeenten Ferwerderadiel, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland c.a., Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Eerder dit jaar viel Waaksma bij een aanbesteding van de betrokken gemeenten buiten de boot. Maar na een protest en een kort geding moest de aanbesteding over. En nu zit het bedrijf er wel bij, maar hebben ze minder ritten.

Trefwoorden: 
Taxi Waaksma
(advertinsje)
(advertinsje)