"Troonrede en miljoenennota slaan brug naar nieuwe kabinet"

19 sep 2017 - 21:57

De op Prinsjesdag gepresenteerde troonrede en miljoenennota slaan een brug naar het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Dat is de indruk van voorzitter Hans de Boer van werkgeversvereniging VNO/NCW. De Boer is positief over de nieuwe rijksbegroting. Dat geldt ook voor het voornemen om armere mensen in Nederland meer te laten profiteren van de economische groei.

"Dat moet ook. Niet door de uitkeringen te verhogen, maar door de mensen aan werk te helpen. Er zijn op dit moment veel vacatures in Nederland - kijk maar in de bouw - en die moeten worden ingevuld." Het karakter van het werkaanbod verandert wel. Door digitalisering en robotisering verdwijnt op veel plaatsen werk, maar daar komen wel andere functies voor terug. "Voor mensen betekent dat dat ze minder zeker zijn van een baan, maar dat geldt niet voor mensen die wat nieuws willen leren. Die vinden wel snel werk. Als werkgevers willen we ons daar ook graag voor inzetten."

De Boer was verder blij met de door de koning uitgesproken solidariteit met Sint Maarten. "Dat moet ook. Zij horen bij het koninkrijk. Wij zijn rijk en daar is alles verwoest." De Boer vindt ook dat het nieuwe kabinet zich moet richten op het ontwikkelen voor de economie van heel Nederland, en niet alleen van de Randstad. "Fryslân moet er ook beter van worden. Daar wil ik mij ook voor inzetten."

De Boer is op Prinsjesdag altijd gastheer van de grote VNO/NCW-borrel in Nieuwspoort naast de Tweede Kamer. Daar komt 'iedereen die ertoe doet' om een slokje. En tot genoegen van De Boer ziet hij er ook steeds meer Friezen. "Dat vindt ik een goeie zaak."

Trefwoorden: 
Hans de Boer VNO-NCW
(Advertentie)
(Advertentie)