Fûgelhelling Ureterp luidt de noodklok bij de provincie

19 sep 2017 - 20:15

De Fûgelhelling luidt de noodklok bij Provinciale Staten. De opvang voor zieke en verweesde vogels draait prima, en zit op dit moment bomvol. Toch zijn er grote zorgen bij de organisatie. De Fûgelhelling vangt zo langzamerhand jaarlijks bijna zevenduizend vogels op en krijgt geen cent van de provincie. Ook het geld dat ze van de gemeente krijgen is niet genoeg om een professionele vogelopvang draaiende te houden. Voer, hokken en andere materiële goederen kunnen tot nu toe goed betaald worden met het geld dat binnenkomt door donaties en giften.

Personeelskosten

De problemen zitten in de kosten die worden gemaakt voor het personeel. Er moet kundig personeel actief zijn. Zowel voor de professionele verzorging van de vogels, als voor de begeleiding van de tientallen vrijwilligers die werken bij de Fûgelhelling.

Tweede brief

Voorzitter Henk Marinus heeft de fracties van Provinciale Staten nu voor de tweede keer een brief geschreven. De eerste brief leverde alleen een reactie op van de Partij voor de Dieren. Marinus nodigt de statenleden uit om op werkvisite te komen en om zo zelf te zien hoe belangrijk de instantie is voor zowel mens als natuur. De tweede brief is vorige week verstuurd. Tot nu toe heeft dat geen reactie opgeleverd. Toch heeft Marinus er vertrouwen in dat er op 19 oktober politici zullen langskomen bij de opvang.

Trefwoorden: 
Fûgelhelling Ureterp noodklok
(advertinsje)
(advertinsje)