Partner omgebrachte vrouw wordt als verdachte beschouwd

19 sep 2017 - 16:09
De bewenster fan de Jan Reitsmastrjitte is troch in misdriuw om it libben kaam - Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

De politie beschouwt de 30-jarige partner van de vrouw die vorige week dinsdag dood werd gevonden in een woning in Franeker, als verdachte. De man verdween op die dag en is sindsdien spoorloos. De politie is nog steeds op zoek naar de man. Er is een nationaal en een internationaal opsporingsbevel naar hem uitgegaan. De politie maakte maandag bekend dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gebracht. Hoe ze precies om het leven kwam, wil de politie niet zeggen in het belang van het onderzoek.

De 30-jarige man is lang en slank. Hij heeft blond haar. Er zijn familierechercheurs ingezet om de nabestaanden van het slachtoffer bij te staan. De politie doet een dringende oproep aan het publiek om informatie alsnog te melden.

De politie heeft dinsdag aan het begin van de middag gezocht in het water bij de Severander in Franeker, na een melding dat op die plek iets in het water zou drijven. Dat bleek echter zwerfafval te zijn. De politie laat weten extra alert te zijn in verband met de vermissing van de 30-jarige man.

Trefwoorden: 
moord Franeker
(advertinsje)
(advertinsje)