Benefiet in popcentrum voor behandeling alvleesklierkanker

18 sep 2017 - 19:30

De benefietmanifestatie in Neushoorn voor de bestrijding van alvleesklierkanker heeft tussen de 7000 en 9000 euro opgeleverd. In het popcentrum in Leeuwarden is zaterdag geprobeerd een tragisch verlies om te buigen naar een stap vooruit in de behandeling van de ziekte. Vrienden en vriendinnen van Carla Schaap hielden daar een benefietconcert en een kunstveiling die mee moeten helpen een betere behandeling van alvleesklierkanker mogelijk te maken.

Carla Schaap overleed eerder dit jaar aan alvleesklierkanker. Zij was docent op de school D'Drive van het Friesland College in Neushoorn.

Het geld dat is opgehaald, gaat naar de stichting Support Casper. Professor Casper van Eijck werkt met een team wetenschappers aan een nieuwe behandelmethode. Daarbij wordt het eigen lichaam ingezet tegen de kwaadaardige tumor. De wetenschappers werken aan de ontwikkeling van een nieuw virus waarin ze kleine stukjes dna bouwen. Daardoor vernietigt de tumor zichzelf, zo is de bedoeling. Dat onderzoek wordt niet gesubsidieerd. Het eerste doel is 3 miljoen en daarvan is 2,6 miljoen al opgehaald.

(advertinsje)
(advertinsje)