"Anonimiteit geschonden, dichtersverkiezing mislukt"

18 sep 2017 - 19:24

De verkiezing Dichter fan Fryslân is mislukt nu een van de drie genomineerden zichzelf bekend heeft gemaakt op social media. Dat vindt het dichterscollectief DichterS van Fryslân. Het publiek kan stemmen op gedichten die zonder naam zijn gepresenteerd. Nu de naam bekend is, is de anonimiteit geschonden en 'verwordt de verkiezing tot een ordinaire populariteitswedstrijd', volgens het collectief.

Het valt het collectief bovendien op dat de drie gedichten die de jury heeft uitgekozen, niet veel actualiteitswaarde hebben. Dat is in strijd met wat Provinciale Staten als doel hebben gesteld.

DichterS van Fryslân is een collectief van meer dan 25 dichters die samen het provinciale dichterschap gestalte willen geven. Zij willen dat de provincie zo snel mogelijk overleg organiseert met de partijen uit het veld. Zo moet er een nieuwe invulling komen van de Dichter fan Fryslân.

Op de site fan DichterS van Fryslân staat over de verkiezing en de anonimiteit: "Van elk van de drie genomineerde dichters wordt één gedicht (...) anoniem gepubliceerd in door de jury aan te wijzen openbare kanalen, gedurende een door de jury te bepalen tijdsperiode. In deze tijdsperiode wordt het publiek gevraagd aan te geven welke van de drie gedichten de voorkeur heeft."

Trefwoorden: 
Dichter fan Fryslân
(Advertentie)
(Advertentie)