Rianne de Vries herstelt goed van gebroken enkel

18 sep 2017 - 19:18

Rianne de Vries herstelt goed van haar gebroken enkel. De shorttrackster uit Akkrum brak negen weken geleden haar enkel, maar volgens De Vries zijn zelfs de dokters verbaasd: "Ze zijn steeds erg positief. Ik heb geen last van zwelling. Normaal moet ik bepaalde dingen niet kunnen, maar die kan ik nu al wel. Ik heb zelfs alweer op het ijs gestaan." Rianne moet de eerste twee wereldbekers in Boedapest en Dordrecht laten schieten, maar misschien doet ze bij de wereldbeker in Shanghai en Gangneung wel weer mee.

Kick-off shorttrackseizoen

Volgende week begint het seizoen met een wereldbeker in Boedapest. Voor de Spelen zijn er vier wereldbekers. Van die vier wordt een klassement opgemaakt. Het slechtste resultaat kan worden weggestreept. De beste acht landen (inclusief gastland Zuid-Korea) plaatsen zich voor de Spelen en mogen dan vijf shorttrackers en vijf shorttracksters naar de Spelen sturen. Breeuwsma: "Normaalgesproken horen wij daarbij, maar het moet natuurlijk nog wel even." Per afstand mag Nederland dan drie shorttrackers laten rijden.

Brunsmann talent van het jaar

Jasper Brunsmann uit Oppenhuizen werd uitgeroepen tot talent van het jaar. De 18-jarige shorttracker werd vorig seizoen negende op het wereldkampioenschap junioren.

Blessure Knegt valt mee

Sjinkie Knegt had wat last van zijn knie, maar hij is nu weer helemaal fit. "Hij was wat blauw, maar ik ben nu weer 100%. Geen zorgen." Ook Breeuwsma heeft wel eens last van zijn knie gehad: "Maar dat is over. Vorige week heb ik een injectie gehad in mijn knie en nu het is klaar."

(advertinsje)
(advertinsje)