Sloten viert feest, maar er zijn ook 'verliezers'

18 sep 2017 - 17:23

Een groot deel van Sloten viert feest omdat sommige inwoners maandagmorgen grote geldprijzen hebben gewonnen bij de straatprijs van de Postcodeloterij. In totaal is twee miljoen uitgedeeld. Maar waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Mensen balen misschien wel omdat ze geen lot hadden. De Postcodeloterij keert geld uit op basis van een postcode. Iedereen die op die postcode een lot heeft, krijgt geld.

Buurtbewoners zonder lot vierden het feestje gewoon mee. "Het is gezellig, en ik gun het iedereen, het is fantastisch. Dit is voor heel Sloten prachtig. Iedereen kan zijn droom waarmaken. Ik vind het niet jammer, het is mijn eigen keuze om niet mee te doen. We hebben nooit meegespeeld en dan neem je dit risico." Iemand anders zegt dat de buurt eigenlijk een grote familie is en ze vindt het dan ook niet jammer dat ze geen prijs heeft gewonnen. "Ik ben gelukkig en heb alles wat mijn hartje begeert. Mijn zoon heeft wel een lot."

Nog weer iemand anders vindt het wel wat jammer dat ze geen lot heeft. "We zijn jaren lid geweest, maar hebben ook weer bedankt omdat een lot eigenlijk best wel duur is. Het doet wel wat zeer, maar het is een ieder gegund, we hebben een geweldige buurt. Het zijn gewone mensen, die gaan niet uit de hoogte doen." De bewoners verwachten nu wel een goed buurtfeest.

Trefwoorden: 
Postcode Loterij Sloten
(advertinsje)
(advertinsje)