Catherine Keyl: "Het is een kwestie van smaak"

18 sep 2017 - 17:11

"Ik hou echt van het Noorden, kom bijvoorbeeld veel op Ameland, en ik hou ook van alle Noordelijke vrouwen, maar ik hou gewoon niet van die opgeschoren kapsels en die zag ik toevallig veel in het Noorden", vertelt Catherine Keyl. Daarmee reageert ze op de 'ophef' die is ontstaan naar aanleiding van haar column van het afgelopen weekend.

Daarin schreef ze over vrouwen uit Noord-Nederland: ‘Waarom hebben veel vrouwen in het Noorden opgeschoren haar van achter, een lange kruin en aan de zijkant een mannenkapsel? Hebben kappers daar samen goedkoop een mal ingekocht en knippen ze nu bijna alle vrouwen zo? Er is echt nergens ter wereld een kapper die dit zijn klanten aandoet.’

Over smaak valt niet te twisten

"Er zijn echt wel belangrijkere dingen," zegt ze lachend aan de telefoon. "Ik ben nu in het Zuiden en daar hebben vrouwen ook veel korte kapsels. Misschien is het wel gewoon in de mode en weet ik dat niet. Ik hou er niet van, vind het te mannelijk. Dat is een kwestie van smaak en over smaak valt niet te twisten. Daarmee zeg ik natuurlijk niets over de kwaliteit van de vrouwen."

De presentatrice kreeg veel reacties. "Daar ben ik wel van geschrokken. Zo persoonlijk en zo boos. Mensen zeiden echt verschrikkelijke dingen, zoals kijk eens naar hoe je er zelf uitziet, maar ik heb nooit gezegd dat ik mezelf mooi vind. Een andere reactie was: je hebt zelf al honderd jaar hetzelfde kapsel. Er zijn wel belangrijkere dingen in de wereld, lijkt me. Dat mensen zich druk maken over bommen in Noord-Korea snap ik, maar hierover? Ik heb alleen maar gezegd dat ik opgeschoren haar niet mooi vind."

Recht door zee

Dat de mensen zo van zich laten horen, spreekt haar wel aan. "Dat vind ik nou juist zo'n mooie eigenschap. Zo recht door zee." Wat ze eigenlijk wil zeggen: "Het is belangrijk hoe je haar zit en ik vind dat je als vrouw eigenlijk niet zou moeten besparen op de kapper."

Trefwoorden: 
Catherine Keyl kapsel
(Advertentie)
(Advertentie)