Protest tegen plannen herinrichting Markt Dokkum

17 sep 2017 - 11:20

Er is verzet tegen de plannen voor de herinrichting van De Markt in Dokkum. De gemeente Dongeradeel wil 2,9 miljoen euro steken in de aanpak van het plein in het centrum van de stad. Het geld zou worden gehaald uit het budget dat was gereserveerd voor de concentratie van sportverenigingen in het Tolhuispark. Johan Talsma is het daar niet mee eens en heeft een petitie tegen de plannen opgezet. De petitie is in twee dagen tijd al meer dan 400 keer getekend.

Op De Markt komt de ijsfontein van het 11Fountains-project in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. Als het aan de gemeente ligt worden er bomen omheen geplant en vijftig parkeerplaatsen weggehaald en verplaatst naar het Harddraverspark. Volgens Talsma zijn de Dokkumer sportverenigingen helemaal niet betrokken bij de plannen en is er nu amper nog geld voor hen. Ook is er geen draagvlak voor de plannen, zegt hij.

Talsma roept de burgers op in actie te komen voordat het definitieve besluit valt. "Stop deze waanzin! Teken deze petitie en spreek je uit tegen dit belachelijke plan."

Trefwoorden: 
protest petitie De Markt Dokkum
(advertinsje)
(advertinsje)