SC Heerenveen pakt overwinning tegen Excelsior

16 sep 2017 - 20:45

Sportclub Heerenveen heeft zaterdagavond in Rotterdam met 2-1 gewonnen van Excelsoir. Op Woudestein speelden de Feansters hun vijfde competitiewedstrijd in de eredivisie. Na de prachtige overwinning op PSV van vorige week, was het zaak voor Heerenveen om door te zetten. In de beginfase ging dat vrij matig. Excelsior was de ploeg die de eerste kansen kreeg en kwam na achttien minuten spelen ook op voorsprong. Met een hard schot van afstand zette Koolwijk de Rotterdammers op 1-0.

Heerenveen wordt sterker

Na de openingstreffer leek SC Heerenveen iets beter te worden. Kansen voor Reza en Odegaard eindigden uiteindelijk niet in een treffer. Zo bleef het bij rust maar bij een doelpunt en een voorsprong voor Excelsior. Na de thee stond er een andere ploeg van trainer Jurgen Streppel op het veld. Dat resulteerde in de vijftigste in een doelpunt van Arber Zeneli. Via de paal ging zijn schot binnen.

In de minuten na de gelijkmaker kreeg Zeneli nog een paar goeie scoringskansen. Die eindigden respectievelijke in handen van de keeper en op de paal. In de zeventigste minuut kon de Feanster vlag wel uit, nadat Rojas de bal achter de doelman tikte. De voorsprong voor Heerenveen kwam daarna nog een keer flink in gevaar. In de tachtigste minuut kopte Koolwijk gevaarlijk op de goal, maar de redding van keeper Hansen hield hem van scoren af. Na zes-en-een-halve minuut blessuretijd was de winst voor SC Heerenveen binnen.

Volgende week: Willem II

Volgende week zaterdag speelt SC Heerenveen weer een uitwedstrijd. Dan moet de ploeg van trainer Jurgen Streppel na Tilburg voor een duel met Willem II.

Trefwoorden: 
Excelsior Rotterdam voetbal
(advertinsje)
(advertinsje)