Openluchtzwembaden hebben barre zomervakantie achter de rug

16 sep 2017 - 11:06

Het water kwam deze zomer met bakken uit de lucht en dat hebben de Friese openluchtzwembaden goed gemerkt. Bezoekers lieten de openluchtbaden vooral in de zomervakantie links liggen, zo blijkt uit een rondje langs een aantal baden.

Zwembad De Klomp in Wommels had in 2016 zo'n 30.000 bezoekers, nu bleef de teller staan op ruim 26.000. "De maanden juni en mei waren echt top, maar de zomervakantie was een drama." Zondag sloot het bad de deuren en dat is eerder dan vorig jaar.

Zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen blijft nog een dag open: "Langer open heeft weinig nut, met het slechte weer dat er nog aankomt."

"Tot de zomervakantie ging het geweldig", zo zegt een woordvoerder van zwembad Dúndelle in Bakkeveen. "Maar het weer heeft ons laten zitten in de zomervakantie. We hadden nu in de hele vakantie zo'n 6000 bezoekers, ongeveer 1000 per week. Vorig jaar hadden we op een goede zomerse dag al 1000 badgasten!"

René van Noord van It Gryn in Stiens zegt dat zij 3000 bezoekers minder hadden. Van Noord was ook betrokken bij de Blauwe Golf in Leeuwarden en dat overdekte zwembad zag het aantal bezoekers wel groeien. Daar kwamen 2500 meer mensen dan het vorige zomerseizoen.

Jantine Kuiken van zwembad De Sawn Stjerren in Hallum is wel positief. Zij hebben een goed seizoen gedraaid met zo'n 32.000 bezoekers. Volgens Kuiken komt dat doordat mensen, jong en oud, het zwembad altijd weten te vinden. "Op een regenachtig dag zijn we dicht en dat weten de mensen. En als het beter weer is, is het zwembad langer open en werken we langer door."

(advertinsje)
(advertinsje)