SC Cambuur wint van Go Ahead Eagles

15 sep 2017 - 22:02

SC Cambuur heeft op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer de tweede overwinning van het seizoen behaald. Door doelpunten van Justin Mathieu, Karim Rossi en invaller Martijn Barto won de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen vrijdagavond met 3-1 van 'The Eagles'.

Cambuur begon goed aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Al na vijf minuten kwam Alvin Daniels alleen op Go Ahead Eagles-keeper Sonny Stevens af, maar de aanvaller kon zijn club niet op een voorsprong zetten. Dat was ook meteen Daniels' laatste actie van de wedstrijd: hij moest geblesseerd het veld verlaten.

Na twintig minuten spelen kreeg Cambuur een penalty nadat Xander Houtkoop neergehaald werd. Spits Rossi eiste de bal op, maar liet de kans liggen en schoot de bal hoog over het doel van Stevens. Na deze misser was de ploeg uit Deventer het dichst bij een doelpunt, maar doelverdediger Jesse Bertrams van de Leeuwarders stond steeds goed op z'n plek. Beide ploegen zochten met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Spitsengoals

Na een kwartier in de tweede helft kwam Cambuur op voorsprong: op de rechterkant zette Rossi de bal voor, waarna Mathieu de bal alleen nog maar binnen hoefde te tikken. Lang kon Cambuur er niet van genieten: twee minuten later maakte Sam Hendriks de gelijkmaker al. Kort daarna kwam Cambuur goed weg nadat Pieter Langedijk de bal op de paal schoot.

Even later was het aan de andere kant wél raak: Rossi maakte zijn eerste goal van het seizoen en zette daarmee Cambuur voor de tweede keer deze avond op voorsprong. Kramp zorgde ervoor dat hij werd vervangen door Barto. Die laatstgenoemde maakte met nog vier minuten te spelen de 3-1 voor Cambuur.

(advertinsje)
(advertinsje)