Documenten met medische gegevens leerlingen vernietigd

15 sep 2017 - 21:21
Foto: ANP

Voorzitter Jan Poepjes van het Ouderenplatform Leerlingenvervoer De Fryske Marren, wethouder Frans Veltman en Taxi Witteveen hebben samen de documenten met persoonsgegevens vernietigd die Poepjes eerder in zijn bezit gekregen had. Taxi Witteveen dreigde met aangifte bij de politie, omdat Poepjes de gegevens van cliënten 'onrechtmatig' in zijn bezit gekregen had.

De voorzitter van het ouderenplatform bestreed dat: hij had de gegevens van een taxichauffeur van Witteveen gekregen. De gemeente De Fryske Marren had eerder gegevens van kinderen aan het taxibedrijf gegeven, maar had daar toestemming van de ouders voor moeten vragen. In een mail heeft taxibedrijf Witteveen gezegd dat het alle documenten verwijeren en vernietigen zou.

Excuses

De gemeente heeft excuses gemaakt voor de fout. Nu de papieren van Poepjes toch door de papierversnipperaar zijn gegaan, doet Witteveen geen aangifte meer. De gemeente De Fryske Marren laat door een extern bureau onderzoeken of alle vertrouwelijke documenten zijn vernietigd.

(Advertentie)
(Advertentie)