Organisatie Polo Rijs had "de tranen in de ogen"

15 sep 2017 - 14:26

De organisatie van Polo Rijs heeft er alles aan gedaan om het evenement door te laten gaan, maar uiteindelijk kon het gewoon niet: het terrein is te nat. Nadat eerder deze week de festiviteiten al werden afgelast, is donderdag in overleg met de nationale polobond besloten om ook de polowedstrijd niet door te laten gaan. De veiligheid van de spelers en de paarden kon niet gegarandeerd worden.

Ule Haarsma van de organisatie is aangeslagen, ook al is het weer vrijdag wat beter. "Gistermiddag waren we hier en dan krijg je een beetje de tranen in de ogen van hoe het veld erbij ligt. Alle energie die je erin hebt zitten en al het geld dat je erin gestoken hebt, en dan moet je concluderen dat je het moet afblazen. Dat is heel jammer."

De organisatie wil toch doorgaan met het evenement, ook al kwamen ze afgelopen jaar niet uit de kosten en kost het ze dit jaar ook geld. Hoe groot de schade is, weet Haarsma niet. "Dat wil ik op dit moment ook nog niet weten. Er zijn kosten gemaakt en zo is het gewoon."

Zaterdagmiddag zal de organisatie overleg hebben met de sponsoren over hoe nu verder, want het is de bedoeling dat het evenement een traditie wordt. Dit zou de tweede editie geweest zijn.

Trefwoorden: 
polo Rijs
(advertinsje)
(advertinsje)