"Taxi Witteveen krijgt documenten niet terug"

14 sep 2017 - 16:21
Taksy - Foto: ANP XTRA

Jan Poepjes uit Balk is niet van plan om documenten met persoonsgegevens terug te geven aan Taxi Witteveen. Maandagmiddag zag Poepjes dat er documenten van cliënten in het dashboardkastje van een taxi lagen waar zijn zoon in zat. En dat terwijl het taxibedrijf had toegezegd dat ze alle papieren die ze onrechtmatig hadden gekregen van de gemeente De Fryske Marren, hadden vernietigd.

De volgende dag nam Poepjes de documenten uit de taxi mee. Het taxibedrijf stuurde hem in reactie daarop een e-mail dat Poepjes en zijn echtgenote zich schuldig zouden hebben gemaakt aan diefstal en bedreiging van de vrouwelijke chauffeur. De vervoerder eist dat Poepjes de documenten vóór donderdag 10.00 uur teruggeeft, anders doet het taxibedrijf aangifte tegen hem.

Poepjes zegt dat de chauffeuse de documenten vrijwillig aan hem had overhandigd. Er is geen sprake van bedreiging. Hij weigert de documenten terug te geven. Poepjes wil ze samen met wethouder Veltman vernietigen. Tot nu toe heeft Poepjes nog geen melding van aangifte ontvangen.

De gemeente De Fryske Marren heeft maandagavond nog haar excuses aangeboden. De gemeente heeft gegevens over de kinderen aan Taxi Witteveen gegeven, maar had daar toestemming voor moeten vragen aan de ouders. Het gaat om informatie die van belang is en die de vervoerder moet weten. In een e-mail heeft Taxi Witteveen gemeld dat ze alle documenten zouden vernietigen.

Trefwoorden: 
Taxi Witteveen Jan Poepjes
(Advertentie)
(Advertentie)