De winst fan de storm van 2013

14 sep 2017 - 15:21

Afgelopen woensdag trok er een zware storm over Fryslân, maar vier jaar geleden, op 28 oktober 2013, ging het nog veel heviger tekeer. Bij die herfststorm waaiden duizenden bomen in Fryslân om. Daarna bedacht een groepje kunstenaars het project 'Stormhout'. Van de gemeente Leeuwarden en de gemeente Het Bildt kregen ze een aantal van die omgewaaide bomen, met als doel er wat moois van te maken. Zo kwam het hout niet in de versnipperaar of in de kachel, maar kregen de bomen een tweede leven.

​De initiatiefnemers van Stormhout zijn Erik Heere, Ineke van der Blom, Sibe Jan Kramer en Martijn van Houten. Ze hebben verschillende bomen gekregen: een plataan, een berk, een goudes en een eik. De ontwerpers maken allemaal hun eigen kunstwerken van het hout. Maar er wordt ook een gezamenlijk kunstwerk gemaakt: een tafel als cadeau voor de samenleving. Dit speciale ontwerp wordt de nieuwe trouwtafel in de trouwzaal van de gemeente Leeuwarden.

Deze trouwtafel, en alle andere Stormhout-werkstukken van de kunstenaars, zijn vanaf volgende week te bekijken in het Atrium van het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden. De expositie wordt op 22 september om 16:00 uur 's middags geopend door Piet Paulusma. Na de expositie krijgt de trouwtafel zijn plaats in de trouwzaal van Leeuwarden.


Trefwoorden: 
Stormhout storm kunst
(advertinsje)
(advertinsje)