Rossi in de spits tegen Go Ahead Eagles, Peersman ook terug

14 sep 2017 - 13:13

Karim Rossi krijgt vrijdag bij SC Cambuur in de spits de voorkeur boven Martijn Barto. Vorige week ontbrak Barto door een blessure, maar nu moet hij tegen Go Ahead Eagles op de bank beginnen. Marvin Peersman keert terug van een schorsing en neemt zijn plaats in de verdediging weer in. Xander Houtkoop schuift door naar het middenveld en vervangt de geschorste Mathias Schils. "We zijn nog aan het puzzelen voor de ideale bezetting", vertelt trainer Marinus Dijkhuizen.

Hij ziet dat steeds meer spelers fit worden: "De selectie staat er goed op." Volgens de trainer van de Leeuwarders liggen er kansen tegen de Eagles. Die degradeerden vorig seizoen uit de Eredivisie en hebben nu nog maar drie punten uit vier wedstrijden. Dijkhuizen: ''Ze geven verdedigend behoorlijk wat weg. Het is heel wisselend en de druk staat er wel op bij hen."

Jordy van Deelen zit tegen Go Ahead Eagles voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. In de play-offs vorig seizoen tegen MVV Maastricht raakte Van Deelen geblesseerd aan zijn enkel. Toen hij aan het begin van het seizoen weer zou beginnen, kwam er een scheurtje in zijn bovenbeen bij. Van Deelen is blij dat hij er nu eindelijk weer bij is. Dat is positief. "Hopelijk heb ik nu alles gehad en kan ik me weer op voetballen richten." ​Tegen Go Ahead Eagles moet hij nog plaatsnemen op de bank, maar als het aan Van Deelen ligt zal het niet zo lang meer duren voordat hij echt terug is. "Ik hoop dat ik in de komende weken weer in de basis terecht kom!"

(advertinsje)
(advertinsje)