Doorgaan Lindefestival Wolvega nog onzeker

13 sep 2017 - 19:23

Het is nog onduidelijk of het Lindefestival in Wolvega over anderhalve week gewoon kan doorgaan. Dat festival wordt onder andere gehouden op het Centrumplein, waar het oude gemeentehuis staat. Dat oude gemeentehuis is dinsdagavond afgebrand. Een onderzoek moet nu duidelijk maken of het plein ondanks de brand toch kan worden gebruikt. Er is al contact geweest tussen de gemeente en de vereniging van winkeliers van Wolvega.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie begint zo snel mogelijk met een onderzoek. Op dit moment is het niet mogelijk om naar binnen te gaan, omdat er instortingsgevaar is. Het Centrumplein is daarom ook grotendeels afgesloten. Het losgekomen puin kan wegwaaien en vormt een gevaar voor voorbijgangers.

Het oude gemeentehuis, ook wel bekend als het Grietenijhuis, werd gebouwd in 1835 en is een rijksmonument. Tot 1980 werd het gebruikt als gemeentehuis. Toen had de gemeente het gebouw verkocht aan een particuliere eigenaar. Wolvega heeft niet veel monumenten. De gemeente wil onderzoeken of het beeldbepalende gebouw toch kan worden behouden voor Wolvega.

Trefwoorden: 
Lindefestival gemeentehuis
(Advertentie)
(Advertentie)