"Chauffeurs doelgroepenvervoer moeten niet thuiszitten"

13 sep 2017 - 11:11

Wethouder Roelof Bos van de gemeente Dantumadeel gaat zich samen met een aantal andere gemeenten maximaal inzetten voor het belang van chauffeurs in het doelgroepenvervoer, Dat is de uitkomst van een extra raadsbijeenkomst dinsdagavond in het gemeentehuis. Twee moties van de SGP-fractie in de gemeente Dantumadeel en van het CDA over het doelgroepenvervoer waarin het behoud van banen voor de chauffeurs centraal staat, werden op de bijeenkomst unaniem aangenomen. Volgende week wordt bekend welke vervoerders het doelgroepenvervoer na de aanbesteding krijgen toegewezen.

Bos zit in het bestuur van het Mobiliteitsbureau dat voor zes gemeenten het doelgroepenvervoer regelt. De motie kan niet meer worden meegenomen in de aanbesteding die nu loopt. Meer dan een sterk signaal aan de vervoerders kan er niet van uit gaan. Maar alle partijen in de gemeenteraad vinden dat onder deze omstandigheden het hoogst haalbare. Bos zegt dat het Mobiliteitsbureau niet alleen het belang van de chauffeurs in de gaten houdt, maar ook dat van de klanten en de vervoerbedrijven. Mocht een vervoersbedrijf zich niet verantwoordelijk gedragen, dan zijn er verschillende mogelijkheden om daar tegenop te treden tot aan het annuleren van contracten toe. Maar hij gaat ervan uit dat dat niet nodig zal zijn.

De aanbesteding van het doelgroepenvervoer in Noordoost-Fryslân moet op last van de rechter over worden gedaan. Dat was begin juni de uitkomst van een kort geding dat was aangespannen door Taxi Waaksma. Dat bedrijf viel bij de eerste aanbesteding buiten de boot maar tekende bezwaar aan bij de rechter. Die wees dat toe.

(Advertentie)
(Advertentie)