Kaartverkoop Friese theaters gaat weer beter

12 sep 2017 - 20:27

Na jaren van daling gaat het weer beter met de kaartverkoop van de Friese theaters. Bij Theater Sneek werden tot nu toe al circa 25.000 kaarten verkocht. Dat is 4.000 meer dan vorig jaar rond deze tijd. De Lawei in Drachten verkocht tot nu toe al zo'n 35.000 kaarten en De Harmonie zo'n 40.000 kaarten. Alleen het Posthuis Theater in Heerenveen verkocht minder kaarten in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Volgens Henk de Vries van het Posthuis houden inwoners van Heerenveen er niet zo van om in de voorverkoop kaartjes voor toneel en cabaret te kopen. Ze doen dat liever in het seizoen zelf. De openingsvoorstelling van donderdag van cabaretier Guido Weijers is wel uitverkocht. De Vries is dan ook zeker positief over het komende seizoen.

Bij Theater Sneek begint het seizoen met de jubileumvoorstelling van musicalopleiding MUZT. Frouk Oostra van dit theater merkt duidelijk dat er steeds meer kaartjes online worden verkocht en minder aan de kassa van het theater. Een bijkomend voordeel is dat daardoor de verkoop van kaartjes de hele zomerperiode doorgaat.

De Lawei in Drachten verkocht in de voorverkoop 6% kaartjes meer dan in 2016. Het gaat al-met-al om zo'n 40% van het totaal. De Lawei opent het nieuwe seizoen met een open huis op 23 september en met een reprise van Cohen in het Fries. Directeur Stef Avezaat heeft hoge verwachtingen van het nieuwe seizoen. ''De Lawei wil na de moeilijke periode met de verloren arbitragezaak over de nieuwbouw graag het boek sluiten en weer bezig met programmering en nieuwe producties'', zo zegt Avezaat.

Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden heeft tot nu toe zo'n 40.000 kaarten verkocht en dat is evenveel als vorig jaar rond deze tijd.
(advertinsje)
(advertinsje)