Omrop TIP: Openluchtspel Arum gaat van start

14 sep 2017 - 08:14

Na drie jaar voert Teater Selskip Arum weer een openluchtspel op, ditmaal in het Baarderbuorrenbosk. Vandaag is de première van het openluchtspel 'Omke Henk'. Het stuk is een misdaad-blijspel, waarin een leugentje om bestwil bijzondere gevolgen heeft.

De sympathieke Tom is een jongeman zonder plan, maar wel met een vlotte babbel. Het leven overkomt hem. Hij heeft geen idee wat hij wil en heeft daarom maar gekozen voor een studie rechten. Wanneer Tom op een avond in een donkere tunnel wordt aangevallen door een bende straatjongens, roept hij uit zelfverdediging dat topcrimineel Henk de Koning zijn oom is. Op dat moment is het een goede zet, want de bende laat hem gaan. Maar wanneer Henk de Koning zelf de volgende dag op de stoep staat, krijgt Tom spijt van zijn uitspraak. Kijk voor meer informatie op de Omrop Fryslân openluchtspelpagina van Arum - Omke Henk.

Omrop Fryslân besteedt dit seizoen extra aandacht aan alle openluchtspellen in Fryslân. Kijk voor meer informatie op de speciale openluchtspelpagina. Op die pagina zijn ook exclusieve filmpjes te vinden over het stuk, de locatie en uiteraard de honderden vrijwilligers in alle dorpen, die keihard werken om de mooiste stukken op de planken te krijgen.

(advertinsje)