Kunstgrasveld ONS goedgekeurd, bekerwedstrijd kan doorgaan

12 sep 2017 - 19:32

Voorzitter Klaas Uil van ONS Sneek is verrukt dat het kunstgrasveld is goedgekeurd. Dat betekent dat de bekerwedstrijd tegen FC Twente van volgende week woensdag op het eigen Zuidersportpark kan worden gespeeld. De kunstgrasmat werd eerder afgekeurd en de gemeente Súdwest-Fryslân, die officieel eigenaar is van het veld, is afgelopen week bezig geweest om het veld op te knappen. Ze hebben aan veldtransplantatie gedaan. Er zijn stukken kunstgras omgeruild. Slechte plekken in het veld, bijvoorbeeld bij de vijfmetergebieden en de twee penaltystippen, zijn vervangen door kunstgras dat buiten de zijlijn lag.

Een gespecialiseerd en onafhankelijk bedrijf voerde dinsdag de keuring uit. Dat duurde een paar uren, maar daarna kwam er goed nieuws voor de Snekers. ''De opluchting is enorm. Je wilt zo'n feest gewoon thuis hebben. Voor ons is het zo belangrijk dat het hier gespeeld kan worden'', vertelt voorzitter Klaas Uil. Bovendien is het financieel een meevaller voor de club. ''Dat geeft een enorme boost, daar kun je alleen maar van dromen. We hebben het niet begroot, dus het is een lekkere bonus voor dit seizoen.'' Eerdere wedstrijden tegen profclubs leverde ONS Sneek tienduizenden euro's op.

Toch is het niet zo dat ONS nu weer jaren vooruit kan met dit kunstgrasveld. De metingen vielen maar net binnen de grenzen, dus een topveld is het zeker niet. Uil hoopt dat er nu wordt doorgezet. "Mijn mening blijft staan dat we zo snel mogelijk een nieuwe toplaag nodig hebben. Deze renovatie was voor de korte termijn, nu moeten we kijken naar de lange termijn."

Trefwoorden: 
ONS voetbal kunstgrasveld
(Advertentie)
(Advertentie)