Cambuur boos over rookbom bij duel tegen Jong FC Utrecht

11 sep 2017 - 12:42
Foto: Twitter SC Cambuur

Voetbalclub SC Cambuur heeft zich maandag uitgesproken tegen het rookbomincident bij de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De rookbom zou gegooid zijn als protestactie tegen belofteteams in de Jupiler League. Op de eigen website schrijft de club: "Het politieonderzoek is inmiddels in volle gang. Het mag voor zich spreken dat wij hier als club alle medewerking aan zullen verlenen en zelf ook de nodige maatregelen tegen deze daders zullen nemen."

De EHBO moest vrijdag meerdere supporters en vrijwilligers helpen in het stadion, omdat ze last hadden van de rook die de rookbom veroorzaakte. Die werd vanaf de weg het stadion ingegooid. De wedstrijd heeft daardoor ook zo'n tien minuten stilgelegen.

Onacceptabel

Cambuur baalt flink van het incident. "Als we één ding belangrijk vinden is het dat een avondje Cambuur een vermakelijke en veilige ervaring moet zijn. Bovenstaande actie is wat ons betreft dan ook volstrekt onacceptabel." Ook algemeen directeur Ard de Graaf van de Leeuwarder club is niet te spreken over het voorval. "Dit is uitermate vervelend", zo laat hij weten.

Trefwoorden: 
SC Cambuur rookbom voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)