Actie 'LWD helpt Sint Maarten' komt goed op gang

11 sep 2017 - 12:20

De actie 'LWD helpt Sint Maarten' begint goed op gang te komen. Initiatiefnemer Chaka Jean Pierre heeft dit weekend verschillende opslagruimtes aangeboden gekregen en die worden maandag allemaal bekeken. Als het goed is, krijgt ze maandagmiddag al de sleutels van een opslagruimte in Leeuwarden en kan het inzamelen en sorteren van kleding, schoenen, voedsel en drinken, tandenborstels, handdoeken en andere hulpmiddelen voor het zwaar getroffen Caribische eiland beginnen. Orkaan Irma heeft voor heel veel schade gezorgd.

Oproep

Chaka Jean Pierre woont op Sint Maarten, maar is in Leeuwarden op bezoek bij haar ouders. Ze zou het afgelopen weekend terugvliegen. Omdat dat niet kon, is ze maar een actie begonnen om haar eiland te helpen. Het afgelopen weekend deed ze een oproep voor hulp - onder andere bij Omrop Fryslân - en daar heeft ze heel veel reacties op gekregen. Mensen die de actie 'LWD helpt Sint Maarten' willen steunen, kunnen zich melden op het emailadres: lwdhelptsxm@gmail.com.

Landelijke actie

'LWD helpt Sint Maarten' is onderdeel van een landelijke actie van mensen van het eiland om spullen in te zamelen. In verschillende grote steden in Nederland worden deze week verzamelplekken ingericht. Leeuwarden is, zoals het nu lijkt, een van de eerste. De hulpmiddelen gaan aansluitend met een vrachtauto naar een zeecontainer in Rotterdam om dan met een schip naar Sint Maarten gebracht te worden. Vrijdag is er een nationale actiedag voor Sint Maarten op radio en televisie. Dat heeft het Rode Kruis bekend gemaakt.

(Advertentie)
(Advertentie)