Sterrenkoks in actie op landgoed Lauswolt

10 sep 2017 - 19:52

Op het landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag is het vijftigjarige bestaan van de Alliance Gastronomique gevierd. De Alliance werd opgericht om de kwaliteit van de Nederlandse restaurants te verbeteren. Zo werd ingezet op opleidingen en ook op het gebruiken van betere producten. Het is het oudste samenwerkingsverband van restaurants in Europa.

Marc van Gulick van het landgoed is voorzitter van de club. Het lidmaatschap van de Alliance geeft volgens hem aan dat de restaurants kwaliteit hebben en dat je daar goed kunt eten. Het eten bij het feest werd ook goed verzorgd.

Onder andere de eigen kok van de 'De Heeren van Harinxma' Arjan Bisschop, een Michelinster, Jonnie Boer van restaurant 'de Librije' in Zwolle, drie Michelinsterren, en Peter Postma van restaurant 'Kaatje bij de Sluis' uit Blokzijl, een ster, bereidden de gerechten.

Trefwoorden: 
Lauswolt Michelinster eten
(advertinsje)