Jurgen Streppel trots op eigen ploeg

10 sep 2017 - 16:45

"Ik hoop dat de mensen genoten hebben," zei trainer Jurgen Streppel na afloop van de wedstrijd tussen SC Heerenveen en PSV. Streppel zag dat zijn ploeg al snel op 2-0 kwam door goals van Zeneli en Reza. Tegenstander PSV, dat de Mexicaan Lozano met een rode kaart zag uitvallen, kwam nooit in de wedstrijd. Was Heerenveen nou zo goed, of PSV zo slecht? "Je speelt wel tegen een topploeg in Nederland, met geweldige spelers. Maar wij waren gewoon beter vandaag. Ik heb genoten van mijn ploeg," aldus een trotse Streppel.

Martin Hansen

"Het talent in deze groep is ongelofelijk. Het is geweldig om in dit team te mogen spelen. Wij waren duidelijk beter vandaag." Martin Hansen, keeper van SC Heerenveen, was erg blij met de overwinning. Hansen maakte zijn debuut bij de Heerenveners in plaats van Wouter van der Steen als vervanger van de geblesseerde Warner Hahn. "Ik ben altijd klaar om te spelen, dus nu ook. Ik had er zin in."

Pierie in de belangstelling van Ajax

Kik Pierie, het grote talent van Heerenveen, had ook genoten in het veld: "Als je binnen zes minuten 2-0 voorkomt tegen zo'n ploeg, dan gaat er zoveel door je heen. Dat is geweldig. Ik heb genoten." Pierie heeft nog een tweejarig contract bij Heerenveen, dat graag met hem wil verlengen. Maar volgens geruchten zou Ajax interesse hebben in de talentvolle verdediger. Daarover wilde, of kon, Pierie niks zeggen: "Als er iets nieuws is, horen jullie dat vanzelf wel. Waarschijnlijk als eerste."

(Advertentie)
(Advertentie)