Nard Brandsma mist titel Nationale Competitie fierljeppen

10 sep 2017 - 14:41

Erwin Timmerarends uit Montfoort is zaterdag de winnaar geworden van de Nationale Competitie fierljeppen. Hij won in Vlist de laatste wedstrijd in een serie van vier met 20.88m. Daarmee kwam hij in het totaalklassement over de beste twee wedstrijden (het eerste duel werd afgelast en het slechtste resultaat mocht geschrapt worden) net iets verder dan Nard Brandsma. Die kon er vanwege ziekte niet bij zijn in Vlist. Brandsma kwam 12 centimeter tekort voor de titel, Jaco de Groot werd derde.

Bij de vrouwen ging de titel naar Dymphie van Rooijen uit Harmelen. Zonder een wedstrijd te winnen bleef ze Wendy Helmes zeven centimeter voor in het eindklassement. Marrit van der Wal uit It Heidenskip werd derde.

Bij de junioren was Jan Teade Nauta uit IJlst oppermachtig. Hij sprong over twee duels met 38.82 bijna een meter verder dan de nummer twee Richard van Bemmel (37.92) en meer dan twee meter als de nummer 3 Ricardo Faaij (36.08).

De titel bij de jongens ging naar Reinier Overbeek. De Nederlands kampioen uit Benschop won in Vlist met 18.43 en daarmee bleef hij Wietse Nauta in de eindstand 46 centimeter voor. Jarich Wijnstra pakte het brons.

Bij de meisjes won Sigrid Bokma uit Hindeloopen. Zij won twee van de drie duels. Ook in Vlist was ze de beste met 14.23. Iris Mulder uit Vlist werd tweede. Fardau van Akker uit Suwâld werd derde.

(Advertentie)
(Advertentie)