SC Heerenveen wint eenvoudig van PSV

10 sep 2017 - 14:27

SC Heerenveen heeft zondag overtuigend gewonnen van PSV. In het eigen Abe Lenstra stadion werd het 2-0 voor de Heerenveners, maar dat had nog veel hoger uit kunnen vallen.

Heerenveen pakte PSV in het begin van de wedstrijd bij de strot. Al na 4 minuten was het Arber Zeneli die zomaar mocht doorlopen richting de 16 meter van PSV. Hij werd niet aangevallen, haalde uit en scoorde met een schitterend schot in de bovenhoek. Amper twee minuten later kwam Denzel Dumfries goed door aan de rechterkant. Zijn voorzet werd door Reza Ghoochannejhad tot doelpunt gepromoveerd.

Rode kaart

De ploeg van Jurgen Streppel was duidelijk de betere op het veld, en drukte PSV naar achter. Er waren ook wel kansjes, maar doelpunten leverde dat net op. In de 37e minuut moest PSV verder met tien man. De Mexicaan Hirving Lozano kreeg een rode kaart van scheidsrechter Blom na een overtreding op Dumfries.

In de tweede helft was Heerenveen baas in eigen huis. Er waren kansen voor onder andere Zeneli, Reza en Thorsby maar de goal wilde niet vallen. In de 74e minuut kreeg Reza de grootste kans, maar zijn penalty werd door keeper Jeroen Zoet van PSV uit de linkerhoek gehaald. Heerenveen probeerde het daarna nog wel, maar een doelpunt leverde dat niet meer op.

Trefwoorden: 
PSV voetbal SC Heerenveen
(advertinsje)
(advertinsje)