Politie houdt drie mannen aan na woningoverval Leeuwarden

10 sep 2017 - 12:29

De politie heeft zondatochtend op diverse locaties in Leeuwarden drie mannen aangehouden. Het gaat om twee Leeuwarders van 20 en 21 jaar en om een man uit Den Helder (29). Het trio wordt verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval, eerder op de zondagochtend aan de Leeuwerder Venusweg. Bij die overval raakte niemand gewond, maar wel werd één van de bewoners geslagen en bedreigd met een sterk op en vuurwapen gelijkend voorwerp.

Om half zes kwam de melding dat mannen bezig waren met het overvallen van de woning. De mannen bedreigden de drie aanwezige bewoners en eisten geld. De daders gingen er na verloop van tjid vandoor in een auto. Het is nog niet bekend of ze ook wat buit hebben gemaakt.

De politie deed gelijk na de melding onderzoek in en om de woning. Op camerabeelden vond de politie beelden van de vluchtauto. Die werd even laten aangetroffen bij de binnenstad. Met hulp van weer andere camerabeelden kwam de politie een aantal verdachten op het spoor. De drie aangehouden mannen ziten vast. De politie denkt dat er nog meer mensen bij de overval zijn betrokken. De recherche gaat verder met het onderzoek naar de overval. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van beelden van camera's die zijn aangemeld bij het project 'camera in beeld'.Trefwoorden: 
wenningoerfal oanhâldings
(advertinsje)
(advertinsje)