Druk Admiraliteitsfeest vroeg mensen om thuis te blijven

10 sep 2017 - 11:48
It wie sneontejûn smoardrok by it haadpoadium fan de Admiraliteitsdagen - Foto: Marit Anker

Het was zaterdagavond zo druk in het centrum van Dokkum dat de organisatie om half tien de mensken via de sociale media opriep om niet meer naar de binnenstad te komen. 'Kijk live vanuit uw luie stoel via RTVNOF', was het advies van de organisatie. Vooral het hoofdpodium aan de Syl was niet meer te bereiken. Bij het tweede podium op de Markt was nog wel wat ruimte, maar om twaalf uur was ook de tent helemaal vol.

Grote problemen deden zich niet voor op de Admiraliteitsdagen. Om het volk in goede banen te leiden werd de stad zaterdagavond op twee plekken afgesloten, en dat werkte volgens voorzitter Jan-Michiel van der Gang van de Admiraliteitsdagen goed . Op het grote podium oan de Syl waren zaterdagavond optredens van Jeroen van der Boom, Nielson en Miss Montreal.

Ook op zondag is er van alles te beleven in Dokkum. Zondagmiddag is er een Sing a Long op het hoofdpodium met onder andere Jelle B en Johannes Rypma. Sport Fryslân verzorgt clinics kaatsen, fierljeppen en skeeleren, er is kermis en er zijn 22 foodtrucks. Lytse Hille sluit om 19.00 uur de Admiraliteitsdagen af.

(Advertentie)
(Advertentie)