Leeuwarder actie voor Sint Maarten zoekt opslagruimte

09 sep 2017 - 09:15

De actie 'LWD helpt St. Maarten' van Chaka Jean Pierre heeft dringen behoefte aan opslagruimte in de stad Leeuwarden. Chaka woont op Sint Maarten, maar is in Leeuwarden op bezoek bij haar ouders. Nu ze vanwege de grote schade door orkaan Irma niet kan terugreizen, is ze in actie gekomen voor haar eiland. Chaka is in actie gekomen op Facebook en kreeg al gauw van veel hulpmiddelen aangeboden zoals kleding, schoenen, handdoeken en luies. Ze wilde het spul eerst opslaan bij familie in Hallum, maar krijgt nu zoveel spul aangeboden, dat ze een grotere opslag nodig heeft in Leeuwarden. Mensen die opslagruimte voor de actie hebben kunnen contact opnemen via de mail: lwdhelptsxm@gmail.com.

De actie LWD helpt Sint Maarten is onderdeel van een landelijke actie van eilanders in diverse grote steden in Nederland. Het spul gaat aansluitend met een vrachtauto naar een zeecontainer in Rotterdam, om naar Sint Maarten vervoerd te worden.

Het zwaar geplaagde eiland krijgt dit weekeinde te maken met de orkaan José. Bewoners op het eiland halen nu houten planken uit het puin om de ramen van de huizen die nog overeind staan dicht te timmeren. José is een orkaan van de vierde categorie. De orkaan zal het eiland in de nacht van zaterdag op zondag volgens verwachting rakelings passeren. Doordat de meeste communicatiemiddelen op het eiland niet functioneren, weten veel eilanders niet ens dat er nog een orkaan aankomt.

(Advertentie)
(Advertentie)