Waddenzeedijk Vlieland voldoet niet aan eisen

08 sep 2017 - 16:02

De Waddenzeedijk van Vlieland voldoet niet aan de eisen. Dat meldt Rijkswaterstaat. De stenen die op de dijk liggen, zouden niet stabiel genoeg zijn. Ook is de dijk te laag om hoge golven tegen te houden als de zeespiegel stijgt. Doordat de dijk tussen het dorp en de zee ingeklemd ligt, is er niet veel ruimte beschikbaar voor verstevigingen.

Rijkswaterstaat is bezig uit te zoeken welke stukken van de dijk moeten worden verbeterd en hoe dat het beste kan worden gedaan. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het toerisme en het belang van de dijk voor het aanzien van Vlieland.

Geen acuut gevaar

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat de mensen op het eiland zich geen zorgen hoeven te maken over de staat van de dijk. Er is geen acuut gevaar. Het onderhoud maakt deel uit van het reguliere onderhoudsprogramma.

De dijken op de andere Waddeneilanden zijn eigendom van Wetterskip Fryslân. Op Ameland wordt ook gewerkt aan dijkverhoging. Daar wordt ruim 16 kilometer aan dijken verstevigd en verhoogd. Dat werk moet in 2018 klaar zijn. Wanneer het werk op Vlieland klaar moet zijn, is nog niet duidelijk.

(advertinsje)
(advertinsje)