Behoudt Aldlân groen of krijgt het een nieuw wooncomplex?

08 sep 2017 - 15:33

Zeven partijen uit de Leeuwarder gemeenteraad komen vrijdagmiddag op uitnodiging van de wijk Aldlân het openbaar groen bekijken, dat mogelijk komend jaar verdwijnt om plaats te maken voor de nieuwbouw van ouderencentrum Aldlânstate. Het gaat om gemeentelijk groen en de buurt vindt dat dat zo moet blijven.

Het nieuwbouwplan bestaat uit 120 appartementen dicht bij het Van Harinxmakanaal. Een investering van 40 miljoen van een Belgische investeerder. Het nieuwbouwplan wacht nog op de nodige vergunningen. De gemeente moet nog een keuze maken of het een nieuw wooncomplex wil of een stuk groen behouden in de stad.

De mensen uit de buurt zijn al een paar jaar in gesprek met de gemeente over het opnieuw inrichten van het groen langs het Van Harinxmakanaal en hebben daar zelf ook plannen voor bedacht. Ze hebben foto's gemaakt van allerlei vogels die nu gebruikmaken van het stukje groen langs het kanaal. Naast de directe buurtbewoners leeft het Goutum mee, want het dorp aan de andere kant van het kanaal doet mee aan het verzet tegen de nieuwbouwplannen.

(Advertentie)
(Advertentie)