Terherne bang voor vrachtvaart, scheepsterminal bij Grou

07 sep 2017 - 21:56

Plaatselijk Belang Terherne maakt zich zorgen over de toekomst van de waterrecreatie in het dorp. Dit komt door de plannen van Provincie Fryslân met de beroepsvaart. Volgens de Provincie moet er een opwaardering komen op het traject van Terherne naar Heerenveen. Plaatselijk Belang Terherne is bang dat er daardoor veel groot vrachtverkeer bij de recreatievaart van Terherne langs zal varen.

Terminal bij Grou

Om ervoor te zorgen dat er niet te veel vrachtverkeer door Terherne komt, wil Plaatselijk Belang dat er een terminal komt langs het Prinses Margrietkanaal bij Grou. Met een goede laad- en losvoorziening kunnen vrachtwagens het vervoer naar Heerenveen verzorgen en hoeft het grote vrachtverkeer niet door Terherne te varen. De recreatievaart van Terherne heeft dan ook geen last van grote vrachtschepen.

Volgens Marco Westhuis van Plaatselijk Belang Terherne zal een nieuwe terminal bij Grou ongeveer vijf miljoen euro kosten, maar hij denkt dat niet alleen Terherne daar profijt van heeft. Ook bedrijven in Heerenveen profiteren ervan. "Vrachtwagens hoeven maar een klein stukje verder te rijden, maar ze kunnen wel beter bediend worden door de schepen die vaker willen komen. Dus eigenlijk worden ze er ook beter van."

(advertinsje)
(advertinsje)