Veroorzaker dodelijk ongeval Jirnsum niet in hoger beroep

07 sep 2017 - 21:01
It gerjochtshôf yn Ljouwert - Foto: ANP

De advocaat van de jongen die in april 2016 een dodelijk ongeluk bij Jirnsum veroorzaakt heeft, gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van het gerechtshof. De verdachte is in augustus veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan vijf voorwaardelijk en daarnaast kreeg hij een taakstraf van 240 uren opgelegd. Ook is zijn rijbewijs voor drie jaar ingenomen. Het hof vindt het bewezen dat de verdachte onvoorzichtig reed en vindt dat hij daarom schuldig is aan de dood van een van de inzittenden.

De verdachte was teleurgesteld in het feit dat hem een gevangenisstraf opgelegd is, maar ziet wel in dat die veel lager is dan de eis van het Openbaar Ministerie. De eis was namelijk veertien maanden. De verdachte begrijpt ook dat de nabestaanden van het vijftienjarige meisje dat omkwam graag willen dat er een eind aan de strafzaak komt. Hij ziet daarom af van een hoger beroep. Als het Openbaar Ministerie dat ook besluit, is de uitspraak definitief.

De volledige motivatie van de verdediging van de verdachte om niet in hoger beroep te gaan staat op de website van advocatenkantoor Anker & Anker.

(advertinsje)
(advertinsje)