VIDEO: Hoe gaat het met Friezen bij orkaan Irma?

06 sep 2017 - 19:40

Orkaan Irma heeft een ravage aangericht op onder andere Saba en Sint Maarten. Langzamerhand komen de beelden binnen van ondergelopen straten, omgevallen bomen en vernielde bomen. Hoe ernstig het voor de bewoners is, is nog niet duidelijk omdat de stroom niet goed is en dat maakt het communiceren lastig. Voor familie van Friezen die daar wonen, is het erg spannend.

Onrustig

De dochter van Comy Klomp en Kor Lautenbach woont op Saba met haar man en kinderen. "Ik ben heel onrustig, we weten niet hoe het is, want we krijgen vandaag geen contact." De dochter en haar man wonen nog maar zeven weken op het eiland. "Gisteravond hebben we wel contact gehad, ze hebben alles gebarricadeerd. Het lijkt me verschrikkelijk om opgesloten te zitten in je huis, je hoort niets, ziet niets en weet niets."

Wachten op nieuw

De zoon van Betsie Stummel, Helmer, is duikinstructeur op Sint Maarten. "Ik ben heel gespannen, zenuwachtig. Ik houd steeds het nieuws in de gaten. Hij zit op een boot in een soort binnenhaven, maar zit nu bij een collega op de eerste verdieping. We wachten op nieuws, iedereen vraagt hoe het gaat. We hopen zo snel mogelijk wat te horen, maar dat gaat de komende 24 uren nog niet gebeuren, denk ik."

Trefwoorden: 
orkaan Irma
(Advertentie)
(Advertentie)