Hoge groeicijfers in detailhandel

04 sep 2017 - 21:30

Het gaat goed met de economie en de detailhandel profiteert daar ook van. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In het tweede kwartaal lag de gemiddelde detailhandelsomzet 4,1 procent hoger dan een jaar geleden. Er zijn ook sectoren waar de groei nog veel sterker was: de keukenbranche en die van de doe-het-zelf. Daar was de groei zelfs 7,6 procent.

Groei door nieuwbouw

Keuken- en badkamercentrum KBC in Scharnegoutum bevestigt het beeld met nog sterkere groeicijfers. KBC noteerde over de eerste acht maanden 17 procent in de plus in vergelijking met afgelopen jaar. De groei wordt voor een deel toegeschreven aan het grote gedeelte nieuwbouwprojecten in de regio Sneek. Gevolg is wel dat klanten wat langer moeten wachten, want de agenda staat voor dit jaar zo goed als vol.

Klusjes

DHZ-winkel MultiMate in Grou zit ook boven de landelijke groeicijfers. In de mindere jaren hebben ze met succes ingezet op verbreding van het assortiment met watersportartikelen. Nu is voornamelijk de eigen klusdienst succesvol, omdat jongere mensen liever klusjes laten doen dan dat ze zichzelf eraan wagen.

Trefwoorden: 
detailhandel economie
(advertinsje)
(advertinsje)