Excuses voor doorspelen medische gegevens van leerlingen

04 sep 2017 - 19:32

De gemeente De Fryske Marren biedt zijn excuses aan voor een fout die is gemaakt met de privégegevens van kinderen die met de taxi naar school gaan. De ouders van de kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer zijn boos op de gemeente, omdat deze medische gegevens over de kinderen aan taxibedrijf Witteveen heeft doorgespeeld. De gemeente had eerst om toestemming van de ouders moeten vragen. Het gaat om informatie die wel van belang is voor de vervoerder om te weten, bijvoorbeeld of een kind in een rolstoel zit of niet, zegt wethouder Frans Veltman.

Ouders zijn er boos over en accepteren de fout niet. Ook omdat het niet de eerste keer is dat gegevens van de kinderen op straat liggen. Verder zijn de ouders boos dat de chauffeurs niet van tevoren kennis kunnen maken met de kinderen, terwijl dat wel verplicht is. Volgens Veltman is dat niet het geval. Er zou maar één klacht liggen over dat het kind nog geen kennis heeft gemaakt met de chauffeur.

''Toch toestemming geven''

Veltman zegt dat taxibedrijf Witteveen de privégegevens van de kinderen meteen heeft verwijderd. Toch vraagt de gemeente de ouders wel om die gegevens met hun toestemming beschikbaar te stellen, omdat het van belang is voor de kwaliteit van het leerlingenvervoer.

(Advertentie)
(Advertentie)