Trainer Dijkhuizen: "Cambuur moet meer doelpunten maken"

03 sep 2017 - 21:43

De 1-0 overwinning op Volendam is een hele verademing voor SC Cambuur. Dat zegt trainer Marinus Dijkhuizen. "De opluchting is groot bij de directie, de spelers, en de staf. Iedereen was toe aan een overwinning." Cambuur stond voor de wedstrijd tegen Volendam op de laatste plaats in de eerste divisie.

Meer scoren

Er moet meer gescoord worden, zegt Dijkhuizen. "De eerste helft was matig. Het werd steeds slechter: terugspeelballen, lange ballen... In de tweede helft ging het een stuk beter. Gelukkig scoren we uit een standaardsituatie. Maar we moeten veel meer goals maken."

Overleg

In de 54ste minuut scoorde Xander Houtkoop uit een vrije trap. "Eerst overlegden we even" zegt Houtkoop. Hij sprak met Alwin Daniels. "Die zegt: 'Hij ligt perfect voor jou. Neem je tijd maar.' Kevin van Kippersluis kwam naar me toe. Die wijst me naar de hoek van de keeper. Daar stonden twee man voor. Ik raakte hem goed. En hij gaat erin. Lekker."

Trainen

Houtkoop heeft in de laatste training voor de wedstrijd tegen Volendam nog geoefend op de vrije trap. "Dat zijn dingen waar je in moet investeren. Meerdere jongens zijn daar altijd wel voor in. En de keeper wil ook wel meedoen."

Rust

De winst zorgt voor rust bij Cambuur, al heeft de ploeg geen gemakkelijk programma, zegt Dijkhuizen. "We hebben een zwaar programma, met een nieuw team. Dat moet zich noch wat settelen. Deze overwinning helpt daarbij."

"We hebben een goeie selectie. We gaan bovenin eindigen. Daar ben ik van overtuigd."

(advertinsje)
(advertinsje)