Agenten schieten op man die dreigt met kettingzaag

03 sep 2017 - 18:16

Agenten hebben in Hallum een man neergeschoten die dreigde met een kettingzaag. De agenten waren op een melding afgekomen van een burenruzie. Toen ze aankwamen was de man met de kettingzaag onderweg naar de buren.

Uitdagen

De man, met draaiende kettingzaag, negeerde de waarschuwingen van de agenten. Volgens een getuige daagde hij ze zelfs uit om op hem te schieten. Dat deden ze.

Een politiekogel heeft de man in zijn been getroffen. Dat gebeurde op straat, vlakbij het huis van de buren. Ter plekke is de eerste hulp verleend. Daarna is hij naar het ziekenhuis afgevoerd. De politie kan nog niets zeggen over de ernst van het letsel.

Rijksrecherche

Op de plek van het incident werd door de afdeling forensische opsporing van de politie onderzoek gedaan. De rijksrecherche neemt dit onderzoek over. Dat is gebruikelijk bij schietincidenten waarbij een agent betrokken is. Het is niet duidelijk hoe lang dat onderzoek gaat duren.

Opvang

De betrokken agenten worden opgevangen. Volgens een politiewoordvoerder maakt een dergelijk incident, waarbij geschoten wordt, altijd grote indruk op de agenten die er bij waren.

Trefwoorden: 
agenten schietpartij Hallum
(Advertentie)
(Advertentie)